Yangın bapsı nedir ve ne emeke yarar? Yangın bapsı, yangın çıktığında insanların emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini hazırlamak bağırsakin kullanılan bir kapıdır.
ölçün ve sertifikasyonlara yarar olarak üretilmiş yangın kapıları ortalama 70 kilo üzerinde bir ağırlığa sahiptir. Kullanılan malzemeler sertifikasyon özellikleri bilgi birikimi ve deneyim gerektirip, iç ve dış donanımlarının yoğunlukları evet da nitelikleri farklılık gösterebilir.
120 dakikaya derece alevleri engeller. Aynı zamanda esrar sızdırmama özelliği insanoğluın dumandan zehirlenmemesini katkısızlar ve sağlamlıklı bir şekilde olay yerini ayrılma etmelerini kolaylaştırır.
Yangın kapısı, yangın merdiveninin sıcaklık ve dumandan korunup katların arasına yada dirim alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Binada mevcut insanların güvenliğini sağlayan önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının yoklama altına alınmasında önemli bir gösteriş oynar.
Yangın bapsı evgin çıkış kucakin kullanılacaksa o hengâm vacip koşulları / standartları sağlayan kısaca yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve kızılçıpan zaruri olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac sözınlığının da en az 1.
şu demek oluyor ki, temel fark şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını dikilmek karınin tasarlanmışken, acil çıkış bapsı yalnızca hızlı ve emin tahliye bağırsakin kullanılan bir bapdır.
şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu baplar umumi olarak ivedili çıkış bapsı yerine bina karşı aralarındaki merdiven intikallerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak kucakyapısı ve kullanılan sac sözınlığı standarttan daha ince kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının yükselmekı elan buna rabıtlı olarak elan adi olmaktadır.
Yangın bapsı montajı büsbütün meraklı şekilde kuruluşlması gereken ve imalatta doğru dürüst şekilde ortaya çıhun üründe hata örgülmaması müstelzim bir teamüllemdir.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı derunin insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan ivedi kondisyon kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse birlik cıvıl cıvıl olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Yangın kapıları, yangına dayanıklı özelliklere mevla olarak mutasavvertır ve yangın Yangın Merdiveni Kapısı esnasında yangının vesair bölgelere yayılmasını önleyerek, insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı bırakma etmelerini esenlar.
yangına karşı önlemlerin kırmızıınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında fevkda söylem tamlanan noktalarda mukannen süre ısı ve yalım intikaline dayanabilecek yangın bapları kullanılır.
Hem İSG uzmanlarının hem yapı denetimcilerinin hem bile mevzii yönetimlerin hissedar noktası ne binalarda yangın merdiveni zorunluluğu evetğudur.
Yangın kapıları montajı ayrı bir uzmanlık gerektirir. Her ne denli standartlara ve sertifikasyona mütenasip olarak üretilen kanat yangına dayanımlı olarak üretilmiş olsa da kasa montajında da sertifikasyon aşamasındaki uygulayım özelliklere şık, yangına dayanımlı malzemelerle ve fitili selim uygulanarak montajlanmalıdır.
Yangın merdiven kapkaloriın en sarih özelliklerinden bir başkası bile güvenli bölgeyi izole etmesidir. Yangın esnasında makam merdivenleri zehirli esrarı biriktirecek ve kullanılamaz hale gelecektir. Bu nedenle izole edilecek merdivenler yangın merdiven bapsıyla korunur.